VÉDŐOLTÁSOK

HPV ELLENI VÉDŐOLTÁS

A HPV egy nagyon gyakori vírus, amivel szinte mindenki megfertőződik élete során. kialakulásáért többnyire a humán papilloma vírus egyes típusai tehetők felelőssé, melyek nemi érintkezés útján jutnak a szervezetbe. A több mint százféle ismert típusból alacsony (LR), valamint magas kockázati szintű (HR) vírusokat különböztetünk meg egymástól. A méhnyakrák kialakulásában jelentős szerepet játszhat a 16-os, 18-as, 31-es, 33-as, 35-ös, 45-ös, az 52-es, magas kockázati szintű vírus.

A méhnyakrák megelőzése

  • HPV elleni védőoltás
  • Párcsere kerülése, monogámia
  • Felelősségteljes nemi élet, sajnos az óvszer használata sem nyújt teljes körű védettséget, mert a vírus már az intim bőrfelületek érintkezésével is terjedhet)
  • Rendszeres méhnyak szűrés

Az oltás ára:

1. oltás: 62.000 Ft

2.oltás: 60.000 Ft

3.oltás: 57.000 Ft

A 3 db oltás egyben fizetve: 169.000 Ft

 

ENCEPUR INJEKCIÓ

A kullancsok több száz kórokozót hordoznak és továbbítanak, beleértve a baktériumokat, vírusokat, és parazitákat. Közülük az encephalitis egy neurotróp vírus, amely főleg behatol az emberi központi idegrendszerben a halálozási és rokkantsági arányok meglehetősen magasak, klinikailag hirtelen fellépő magas láz, agyhártya irritáció, fejfájás és hányás, tudatzavar, nyaki és végtagbénulás jellemzi.

A kullancsencephalitis megelőzésének leghatékonyabb módja a védőoltás. Az alapimmunizáláshoz 3 oltás kell.

Az oltás ára :

1 oltás: 20.000 Ft

3 oltás ára egyben 55.000 Ft

 

TWINRIX INJEKCIÓ

A Twinrix  vakcina felnőttek és 16 éves korú és annál idősebb serdülők oltására alkalmas, hepatitisz A és hepatitisz B fertőzések megelőzésére. Az alapimmunizáláshoz 3 oltás kell.

Az oltás ára :

1 oltás ára: 25.000 Ft

3 oltás ára egyben: 71.000 Ft

PNEUMOVAX 23

A Streptococcus pneumoniae fertőzés az egyik vezető halálok világszerte, és a tüdőgyulladás, az agyhártyagyulladás és a középfülgyulladás egyik fő oka. Az oltásban található 23 pneumococcus-típus magában foglalja szinte az összes olyat, amelyek pneumococcus általi fertőzést okoznak.

Az oltás ára: 24.000 Ft

hu_HUHungarian