NIFTY teszt

A NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY test) egy egyszerű, biztonságos, rendkívül pontos prenatális teszt, amely több mint 99%-os érzékenységgel méri a Down-, Edwards-, illetve a Patau-szindrómák kockázatát, illetve egyéb triszómiák, nemi kromoszóma-rendellenességek és mikrodeléciós/duplikációs szindrómák szűrésére is alkalmas. A teszt már a terhesség 10. hetétől is elvégezhető. A 94 féle kromoszóma-rendellenesség vizsgálata mellett a NIFTY-teszttel a gyermek neme is 99%-os biztonsággal megállapítható.

A terhesség alatt a magzattól származó DNS átjut az anya véráramába. A legújabb generációs technológiának köszönhetően az anyai vérben található szabad magzati DNS-szakaszok elemezhetők a kromoszóma rendellenességek felismerésére.

Mikor ajánlott a NIFTY teszt elvégzése?

  • A teszt ajánlott azoknak, akik szeretnék elkerülni a vetélés kockázatát invazív prenatális vizsgálatot követően
  • Korábbi terhességében vagy családjában előfordult kromoszóma-rendellenesség.
  • Mesterséges megtermékenyítés utáni terhesség vagy ismétlődő vetélések esetén
  • Az első vagy második trimeszterben elvégzett vizsgálatok kromoszóma rendellenességek magas kockázatára utaltak.
  • A kismama életkora > 35 év

Hogyan működik a NIFTY teszt?

A terhesség alatt a magzattól származó DNS átjut az anya véráramába. A legújabb generációs technológiának köszönhetően az anyai vérben található szabad magzati DNS-szakaszok elemezhetők a kromoszóma rendellenességek felismerésére. A NIFTY teszt mindössze 10 ml anyai vérmintát igényel.

A NIFTY teszt elvégzésére a 10-18. terhességi hét között kerülhet sor.

A teszt ára: 220.000 Ft.

zh_CNChinese